Elintarvikkeiden valmistajat voivat saavuttaa epäreilua kilpailuetua edistyksellisillä teknologioilla, kuten hyperspektrikuvantamisella ja tekoälyllä.
Elintarvikkeiden korkea laatu on varmistettava valmistuksen jokaisessa vaiheessa. Epäpuhtaudet, virheelliset ravintosisällöt tai huono hygienia voivat vahingoittaa brändin mainetta. Teknologia tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia elintarvikkeiden laadunvarmistuksen kehittämisessä.
Hyperspektrikuvantaminen ja tekoäly kertovat paljon enemmän elintarvikkeiden sisällöstä kuin perinteiset menetelmät. Hyperspektrikamera paljastaa sen, mikä on ihmissilmälle näkymätöntä, ja tekoäly toimittaa analyyseja ja päätelmiä nopeammin kuin ihminen.
Paljasta tuotteiden kemialliset koostumukset
Tunnista vieraat materiaalit
Paranna hygieniaa ja elintarviketurvallisuutta
Hanki reaaliaikainen kuva tuotannostasi
Paranna tuotteiden laatua
Hyperspektrikuvantaminen ja tekoäly voivat paljastaa paljon enemmän elintarvikkeiden sisällöstä kuin perinteiset menetelmät – tässä muutama esimerkki.
Tunnista tuotteesi ominaisuudet
Tehosta prosesseja ja paranna laatua tunnistamalla ja mittaamalla tuotteidesi kemiallisia ja ravitsemuksellisia ominaisuuksia, kuten pH:ta, rasvaa, proteiinia, sokeria, vesi- tai suolapitoisuutta tai lihan mureutta. Analysoi esimerkiksi taikinan pintalämpötilaa tai riisipuuron tärkkelyspitoisuutta.
Tunnista vieraat materiaalit
Tekoälyä ja anturifuusiota voidaan käyttää nykyisten menetelmien, kuten röntgenin, rinnalla parantamaan elintarviketuotteiden laatua. Tunnista ja poista epätoivottuja materiaaleja, kuten luita, rustoa, muovin palasia, puuta, kumia, metallia tai loisia.