Videosarja: Modernin tiedolla johtamisen kulmakivet

Mitä moderni tiedolla johtaminen tarkoittaa? Mitä uutta keinovalikoimaan on tuotu vanhojen kompastuskivien väistämiseksi? Tämän sivun videoilla esittelemme modernin tiedolla johtamisen kulmakiviä konkreettisten esimerkkien kautta.

Janne Honkonen - Analytiikka liiketoiminta-
prosesseissa

Tietoa tulee koko ajan valtavasti lisää, ja se on yhä monimuotoisempaa. Datan tuominen dashboardille päätöksenteon tueksi ei auta, jos emme osaa hahmottaa päätösten vaikutusta tulevaisuuteen. Janne kertoo, miksi edistynyt analytiikka ja koneoppiminen tulisi viedä kiinteäksi osaksi operatiivisia liiketoimintaprosesseja.Samu Paajanen - Ennakoivan analytiikan hyödyt

Ennakoiva analytiikka tarkoittaa historiadataan perustuvia ennustemalleja. Se pyrkii yksinkertaisesti kertomaan sen, mitä tulee tapahtumaan. Millaisten bisneshaasteiden selättämisessä ennakoivasta analytiikasta voi olla apua?

Laura Tuomikoski - Sijaintitiedon hyödyt

Sijaintitieto jää monessa yrityksessä hyödyntämättä, vaikka siinä piilee valtava potentiaali. Se auttaa ennustamaan tulevaa ja ymmärtämään oman välittömän toimintaympäristön ulkopuolella tapahtuvaa. Laura kertoo, miten sijaintitieto voi auttaa esimerkiksi vesihuollon korjausten priorisoinnissa tai myrskytuhojen vaikutusten analysoinnissa, jopa niiden ennustamisessa.

Samu Paajanen - Hyödynnä koneoppiminen

Koneoppiminen on analytiikan menetelmä, tai oikeammin joukko menetelmiä, jossa koneelle annetaan tarpeellinen aineisto ja käsketään sitä keksimään paras tapa vastata annettuun kysymykseen. Monet edistyneen analytiikan ratkaisut perustuvat koneoppimiseen. Samu esittelee kolme valaisevaa esimerkkiä.

Tilaa tuoreet artikkelit

Opi rakentamaan epäreilua kilpailuetua tiedolla johtamisella ja sijaintitiedolla.

Uudet blogiartikkelit sähköpostiisi heti julkaisupäivänä: