Mitä on Hyperspektrikuvantaminen?

Hyperspektrikuvantaminen on teknologia, jonka avulla voi analysoida esineen tai kohteen pinnan koostumusta. Sitä voidaan käyttää tuotteiden laatupoikkeamien havaitsemiseen, jätemateriaalien tunnistamiseen, pakkausten tarkastamiseen ja moneen muuhun. Se toimii kuten tavallinen kamera, mutta paljastaa myös sen, mikä on ihmissilmälle näkymätöntä.

Hyperspektrikuvantaminen on teknologia, jossa kamera kerää kuvan kohteesta. Anturi tallentaa heijastuneen valon näkyvältä ja lähi-infrapuna-alueilta useisiin kymmeniin tai satoihin kapeisiin spektrikanaviin eri aaltopituuksien mukaan. Valon vuorovaikutusta kohteen kanssa kutsutaan valotutkimukseksi, joka tieteellisesti tunnetaan (kuvantamis)spektroskopiana.

Jokainen materiaali reagoi eri tavalla valon kanssa. Tämän vuorovaikutuksen mittaamisen tuloksena on ainutlaatuinen yksilöllinen "sormenjälki", jota kutsutaan spektri-allekirjoitukseksi. Spektriallekirjoituksessa on jokaisella aallonpituudella ainutlaatuista kvantifioitavissa olevaa dataa, jota voimme käyttää kohteiden tunnistamiseen ja tiedon poimimiseen.

Lue miten Hyperspektrikuvantaminen toimii, mitkä ovat sen hyödyt ja miksi siitä kannattaa olla kiinnostunut englanninkieliseltä sivultamme 👇

What is Hyperspectral Imaging?

Siirry sivulle