Tuotannon optimointi

Lisää tuottavuutta, vähennä hukkaa ja pienennä kustannuksia hyödyntämällä dataa tehokkaasti.
Kun sinulla on parempi näkyvyys toimintaasi ja ymmärrät osaprosessien riippuvaisuudet toisiinsa, voit tehdä parempia liiketoimintaa koskevia päätöksiä.

Tuotantoprosessien optimointi sekä hukan poistaminen muuttuu helpommaksi, kun pystyt hyödyntämään tehokkaasti keräämääsi dataa. 

 

Murra datasiilot

Teollisuudessa tuotannon synnyttämä datamäärä on häkellyttävän suuri, ja sen analysointi voi osoittautua yllättävän vaikeaksi. 

Usein suurta osaa kerätystä datasta ei pystytä täysin hyödyntämään - mikä siis neuvoksi? Murtamalla olemassa olevat datasiilot pystyt näkemään kokonaiskuvan ja löytämään piilossa olleita korrelaatioita ja riippuvaisuuksia. Tämän lisäksi dataa kannattaa alkaa keräämään niistä prosessin osista, jotka suoritetaan manuaalisesti. Kun ajattelet kokonaisuutta, vältät ainoastaan osaoptimoimasta prosessejasi ja voit keskittyä tuotteen koko elinkaaren optimointiin. 

Automatisoi toiminnot

Nosta automatisoinnin astetta kustannustehokkaasti uusilla teknologioilla.

Automaation ja robotiikan arvo ja käyttökohteiden monipuolisuus tulee vain kasvamaan tulevaisuudessa. Vaikka kaikkea ei voidakaan automatisoida, konenäköä, antureita, koneoppimista ja prosesseihin mukautettua edistynyttä analytiikkaa voidaan käyttää eri prosessiosien automatisointiin. Esimerkiksi manuaalisten toimintojen, kuten silmämääräisten tarkastusten, aiheuttamien pullonkaulojen poistaminen lisää suorituskykyä huomattavasti.

Tee oikeita päätöksiä reaaliajassa

Koneet ovat ihmistä parempia tekemään johdonmukaisia päätöksiä datan perusteella. Jos koneella on kaikki sen tarvitsema tieto, ei välissä tarvita ihmisen apua.

Olemassa olevien tuotantoprosessien kehittäminen älykkäämmiksi ja itsenäisemmiksi lisää ketteryyttä ja mahdollistaa paremman reagointikyvyn sekä läpinäkyvyyden koko tuotantoon. Laskennan ja tekoälyn siirtäminen lähelle tuotantolinjoja antaa järjestelmille mahdollisuuden tehdä päätöksiä itse, ilman, että ihmisen tarvitsee puuttua asiaan. Jotta voidaan toimia ennakoivasti ja pelata yhteen hiileen, täytyy varmistaa, että kaikilla tuotannon tasoilla on pääsy reaaliaikaiseen ja relevanttiin dataan.

Mikä on Advian EdgeAI?

Vie reunalaskenta ja tekoäly lähelle tuotantoa - sinne, missä data kerätään.

Haluaisitko kuulla lisää?

Varaa tästä puolituntinen asiantuntijamme Jannen kalenterista 👇

Blogi

Previous slide
Next slide

Data ja uudet teknologiat - keino päästötavoitteiden saavuttamiseen?

Taloustutkimus vuodelta 2015 kertoo, että suuri enemmistö suomalaisyrityksistä pitää vähähiilisyyttä ja hiilineutraaliutta strategisen kilpailukyvyn...

Tekoälystä vastalääke laadunvarmistuksen ongelmakohtiin

Ovi auki keskisuurille toimijoille Lähes jokaisella teollisuusyrityksellä on jonkinasteisia haasteita ja tarpeita liittyen laadunvarmistuksen...

Miksi Edge AI on informaatiomaailman uusi iskusana? 4 esimerkkiä

Mitä Edge AI:n ympärillä pyörivän hypetyksen takaa löytyy? Miksi siitä on tullut informaatiomaailman uusi iskusana? Esittelen tässä jutussa neljä...

Asiakkaamme

telia-inmics-nebula-logo
Lahitapiola_logo
Awakeai--logo-black
sharper-shape-logo
caruna-logo
Laaketietokeskus_logo_black_
Helen-logo-2
1280px-Fortum_logo.svg
finrail-logo-1
Fintraffic_logo-1
Moventas-logo-600x240-1
vayla_virasto-logo-1
agco group logo
fingrid-logo-210px