Samu Paajanen: “Maailma mullistuu edistyksellisellä analytiikalla”

Jännitys on tietyissä tilanteissa hyvä asia. Yleensä se on merkki siitä, että jotakin suurta ja merkityksellistä on tapahtumassa. Nyt, Advianin alkutaipaleella, ollaan juuri sellaisen jännityksen äärellä.

Päätös lähteä mukaan Advianiin oli minulle hyppy tuntemattomaan. Aiempi työni CGI:n edistyneen analytiikan ja tekoälyn yksikössä oli äärimmäisen mielenkiintoista, eikä mikään varsinaisesti ajanut minua hakemaan muutosta.

Yrittäjyys oli kuitenkin siintänyt mielessäni jo pitkään. Kun sitten sain tilaisuuden lähteä rakentamaan Adviania, tiesin heti, että tästä tarjouksesta en voi kieltäytyä. Olisin takuuvarmasti jäänyt harmittelemaan, jos en olisi lähtenyt mukaan tälle matkalle.

Lopulta päätös oli siis varsin helppo.

Laaja-alaista osaamista koodaamisesta konsultointiin

Advianin liiketoiminta keskittyy juuri niihin asioihin, jotka kiinnostavat minua ja joista minulta löytyy osaamista jo ennestään. Esimerkiksi sijaintitieto, analytiikka ja kiertotalous ovat kaikki sydäntäni lähellä.

Oma taustani tiedolla johtamisen alalla on laaja: olen ehtinyt urallani työskentelemään mitä erilaisimmissa tehtävissä aina koodaamisesta liikkeenjohdon konsultointiin. Sen ansiosta pystyn toimimaan linkkinä analyytikoiden, teknisten osaajien ja liiketoiminnan välimaastossa. Osaamiseni on monella osa-alueella syvä, mutta toisaalta laaja-alainen.

Minulla on tutkinto tietojenkäsittelystä, mutta suurin osa oppimisestani on tapahtunut nimenomaan työelämässä. Eniten taitoa ja tietoa on karttunut silloin, kun olen joutunut hyppäämään ulos omalta mukavuusalueeltani. Esimerkiksi myyntityöstä en tiennyt ennalta juuri mitään, mutta pakon edessä opin nopeasti.

Erityisosaamiseni on käytännönläheisessä liikkeenjohdon konsultoinnissa. Koska Advian on yrityksenä vielä melko pieni, tulen kuitenkin käytännössä tekemään mitä tahansa, mikä parhaiten hyödyttää liiketoimintaamme.
advian-tiedolla-johtaminen-opas_A

Silkasta käsien heiluttelusta kohti konkretiaa

Tiedän, että moni muukin yritys kykenee rakentamaan datastrategioita ja -roadmapeja. Advianin lisäarvo tähän pakettiin on konkretiassa – pystymme aidosti tekemään hyvin toteuttamiskelpoisia suunnitelmia asiakkaidemme hyväksi, ja tarvittaessa myös toteuttamaan ne.

Sijaintitiedon yhdistäminen tiedolla johtamisen ratkaisuihin avaa kokonaan uusia mahdollisuuksia edistyneelle analytiikalle. Tämä on se keihäänkärki, jolla me tulemme mullistamaan maailmaa. Toivon, että pääsemme auttamaan asiakkaitamme vauhtiin, ja saamaan nopeita voittoja liiketoimintaansa yhdistämällä tiedolla johtamisen ja sijaintitiedon fiksusti toisiinsa.

Yksi omista intohimoistani on kiertotalous, ja siihen tulemmekin pistämään paljon paukkuja tulevaisuudessa. Uskon, että meillä on kiertotalouden alalle paljon annettavaa: kun raaka-aineiden kierrätykseen liittyvä data yhdistetään sijaintitietoon, saadaan esimerkiksi logistiikkaan ja raaka-aineiden jalostuslaitosten sijoitteluun arvokasta uutta tietoa.  

Sijaintitieto tuo uuden paikan tiedolla johtamisen pelikenttään

Uudessa roolissani parasta on se, että pääsen aidosti tekemään asioita, jotka itse koen tärkeäksi  – ja jotka toisaalta suoraan hyödyttävät Advianin liiketoimintaa. Haluan olla mukana tekemässä Advianista huikean työpaikan, jossa asiantuntijat pääsevät tekemään merkityksellistä työtä lämpimässä ja kannustavassa ilmapiirissä. On jännittävää nähdä, minkälaisen vastaanoton tulemme saamaan markkinassa!

Kun sijaintitieto yhdistetään tiedolla johtamiseen, vain taivas on rajana liiketoiminnan vauhdittamisen osalta. Kovin montaa uskottavaa peluria tällaisella osaamisella ei tällä hetkellä ole edes olemassa, joten kysyntää kyllä riittää.

Samu Paajanen on Advianin Senior Advisor/Partner. Liiketoiminnan tehostamisen lisäksi Samua liikuttaa 3-vuotias borderterrieri Ronja, jonka kanssa hän lenkkeilee aktiivisesti.

 

Haluatko keskustella asiantuntijamme kanssa analytiikasta ja tiedolla johtamisesta? Varaa aika kalenterista:

 

Avainsanat: Tekoäly, Advianlaiset, Edistynyt analytiikka

TILAA TUOREET ARTIKKELIT

Opi rakentamaan epäreilua kilpailuetua tiedolla johtamisella ja sijaintitiedolla.

Uudet blogiartikkelit sähköpostiisi heti julkaisupäivänä:

Ratkaisut

Valikoituja näytteitä tiedoistamme ja taidoistamme