Jotta omaisuutta voisi hallita ennakoivasti ja älykkäästi, se pitäisi ensin mallintaa. Silloin ymmärretään paremmin kohteiden sijaintia ja niiden keskinäisiä yhteyksiä – esim. kulkeeko niiden välillä energiaa tai liikennettä.
On hyödyllistä tietää ainakin:
Kerätyn tiedon ei tarvitse olla täydellistä. Lopputulos on kuitenkin sitä älykkäämpi, mitä laajemmin ominaisuuksia ja vaikutuksia muualle tunnetaan.
Suurimmat ihmeet saadaan aikaan, kun päästään yhdistämään sisäistä ja ulkoista tietoa.
Ulkoiseen dataan päästään kiinni esimerkiksi sijainnin kautta: yksinkertaisimmillaan vaikkapa osoitteen, kiinteistötunnuksen tai koordinaattien.
Tämä kaikki säästää polttoainetta, työtunteja ja henkilökunnan hermoja.
Reaaliaikainen seuranta IoT:n avulla on päivän sana, ja meillä on kaikki valmiudet käyttää sitä. Tekoälypohjainen ennakointi toisaalta useimmiten pesee sen mennen tullen: miksi elää reaktiivisena nykyhetken mukaan, kun tulevaakin voidaan päätellä?
Reaaliaikaisen seurannan haasteena on myös se, että pienikin viive vaikkapa verkon toiminnassa tekee reaaliajasta menneisyyttä.
Koneoppimisen ja tekoälyn avulla pystytään yhdistämään historia ja laskennalliset ennusteet, jolloin ennakointi on aidosti mahdollista. Samalla myös inhimillisten päättelyvirheiden määrä vähenee.
Näitä tietoja voidaan käyttää vesijohto- ja sähkötöissä, rakennusten korjaamisessa tai vaikkapa kasvillisuuden raivaamisessa.
Suosittelemme mielellämme yrityksellesi relevantteja datayhdistelmiä sekä tapoja rakentaa niiden päälle fiksumpaa ja tuottavampaa liiketoimintaa.