Tyypillisesti dataa on kerätty jo runsaasti, mutta saalis on päällekkäistä, heikkolaatuista ja hajaantuneena siiloihin. Silloin sen potentiaalia voi olla vaikeaa havaita ja jalostaa liiketoiminnaksi.
Suurin haaste on se, ettei ulkoisia aineistoja osata hyödyntää liiketoiminnan kehittämisessä. Kun datalta vaaditaan samaan aikaan tinkimätöntä laatua ja sovelluksiin mukautuvaa monimuotoisuutta, tarvitaan sen käsittelyyn taitoa.
Saatavilla olisi jo mm:
Suomessa esim. julkishallinnon avointa dataa on runsaasti tarjolla. Sen käytettävyyttä pitää kuitenkin muokata, jotta siitä olisi tiedolla johtamisen apuvälineeksi.
Dataa yhdistelemällä voidaan luoda uusia informaatiotuotteita. Data sciencen avulla siitä voidaan löytää uusia merkityksiä ja näkökulmia. Kun mukaan otetaan vielä palvelumuotoilu, ollaan tosissaan jännän äärellä – sellaisen innovaatioksi kutsuttavan.
Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Jos oma mielikuvituksesi ei vielä tässä kohtaa taivu loppukäyttäjää puhuttelevaksi ideaksi, autamme sinua mielellämme eteenpäin.
Me tiedämme, miten datasta voi luoda uutta ja keksiä sille uusia käyttötapoja.
Selvitämme sinulle:
Emme tyydy käsienheilutteluun, vaan kaivamme esiin myös sen, miten dataa lopulta hyödynnetään liiketoimintasi kehittämiseen ja kilpailuedun saavuttamiseen:
Kaikella on sijainti. Siksi sijainti liittyy myös lähes kaikkeen dataan: sääennusteisiin, rakennuksiin, ajoneuvoihin, tieverkkoon, IoT-antureihin… kun päästään vastaamaan kysymykseen ”missä?”, avautuu datan hyödyntämiseen lukuisia uusia mahdollisuuksia.
Kun tietoaineistoa halutaan yhdistää eri lähteistä, on sijainti usein ainoa tekijä, jonka avulla se onnistuu.
Kiinnostaako konkreettinen ja perusteltu näkemys siitä, mitkä olisivat oman liiketoimintasi hedelmällisimmät sijaintianalytiikkaan liittyvät kehityskohteet? Siinä tapauksessa kannattaa tutustua Location Intelligence Innovation -työpajaamme, klikkaa lukemaan lisää alta!