Älykkäämpi tilannekuva

advian_web_alykkaampi_tilannekuva
Mitä tilannekuvan pitäisi tilaajilleen kertoa? Tarvitaanko kokonaisuus ja jokainen siitä kerätty yksittäinen tieto mukaan kohisemaan? Entä jos käyttäjälle tarjottaisiin vain ne uudet tiedot, jotka edellyttävät reagointia tai vaikuttavat hänen päätöksiinsä?

Jos dataa käytetään pelkkään nykyhetken tai menneisyyden esittämiseen, sen potentiaalia hukataan.

Visuaalisesti päräyttävä, 3d-kiihdyttimellä buustattu reaaliaikainen karttanäkymä kaupungin jokaiseen joukkoliikennevälineeseen voi kieltämättä olla fantastinen elämys. Sen hyöty jää kuitenkin kyseenalaiseksi, ellei joku päivystä kartan äärellä ja reagoi poikkeuksiin – niihin, jotka tekoäly olisi todennäköisesti jo osannut ennustaa.

Nykyhetken sijaan tilannekuva voi elää myös tulevaisuutta.

Se voi kertoa:

  1. milloin kuljetus on todennäköisesti perillä
  2. miten tämä vaikuttaa terminaalin toimintoihin
  3. mahtuuko paineen vaihtelu putkistossa normeihin
  4. milloin lämpötila tulee laskemaan liian alas ja huoltomiestä kaivataan.

Jokainen tapahtuma ei vaadi välitöntä reagointia. Tärkeintä on ymmärtää, mitä on tulossa ja millä todennäköisyydellä.

Riippuvuussuhteita analysoimalla voidaan ennakoida ja reagoida ajoissa, jolloin resursseja säästyy esim. päivystyksestä tai suuriksi paisuvista korjaustöistä.

Kehittyneen analytiikan ja historiatiedoilla ryyditetyn koneoppimisen avulla voidaan ennaltaehkäistä ketjureaktioita. Samalla selviää, onko ongelma akuutti vai hitaasti kehittyvä. Tekoäly yhdistettynä reaaliaikaiseen sijaintitietoon kertoo ongelman sijainnin ja kehittää kykyä reagoida tilanteisiin.

Vaikka kuinka suunnittelet, et voi hallita kaikkia olosuhteita. Ota tulevaisuus haltuusi.

Kiinnostavatko sijaintitiedon tarjoamat kehittymismahdollisuudet liiketoiminnallesi? Siinä tapauksessa kannattaa tutustua Location Intelligence Innovation -työpajaamme, jonka lopputuloksena saat konkreettisen ja perustellun näkemyksen hedelmällisimmistä sijaintianalytiikkaan liittyvistä kehityskohteista.

Tutustu Location Intelligence Innovation -työpajaan

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

Kysyvä ei tieltä eksy. Oli asiasi mittakaava mikä hyvänsä, autamme mielellämme

Miten voimme olla avuksesi?